20.11.2017

Lansarea soluţiilor inovative de securitate IT de la Orange Moldova

CyberShield

Clienţii Orange navighează în cea mai protejată reţea Internet fix din Moldova. În premieră naţională compania a implementat o soluţie inovativă care sporeşte siguranţa internetului.

De azi, reţeaua Orange de Internet fix este protejată de CyberShield, soluţia ce detectează în timp real şi blochează accesul softurilor maliţioase la reţeaua de date, protejând utilizatorii de furtul datelor personale sau preluarea controlului asupra dispozitivelor.

Orange este singura companie TELCO din Moldova care a implementat o soluţie de securitate centralizată pentru protecţia reţelei Internet fix.

Măsurile sporite de securitate adoptate de Orange sunt un răspuns la infracţiunile informaţionale  în continuă creştere. Doar în anul curent, la fiecare 39 de secunde hackerii au organizat un atac cibernetic. La nivel global 64% dintre organizaţii au avut de suferit ca urmare a acestor ilegalităţi, 43% dintre ele fiind companii mici. Pentru a răspunde necesităţii de securitate a clienţilor săi, Orange dezvoltă continuu soluţii şi servicii destinate protecţiei datelor.


Protecţie DDoS – soluţia inteligentă pentru protecţia afacerii

Atacurile informatice de tip DDoS (Distributed Denial of Service) sunt cele mai populare crime cibernetice, iar numărul lor creşte cu cca 100% în fiecare an. Ţinta lor poate fi orice companie care are acces la internet, în special cei care desfăşoară activităţi online precum: comerţ electronic, operaţiuni financiar-bancare, servicii publice, servicii mass media etc. Atacurile urmăresc indisponibilizarea sistemelor IT sau serviciilor web ale clienților.

Soluţia inteligentă de protecţie DDoS de la Orange oferă clienților serviciu integrat în serviciul clasic Internet, astfel, atacurile sunt detectate și diminuate înainte ca acestea sa ajungă în sistemele clientului. Oferta e disponibilă la abonamente lunare şi poate fi activată exclusiv abonaţilor corporativi de Internet Fix. Astfel, clienţii corporativi Orange se pot bucura de:

  • o soluţie automata, inteligentă și personalizată de protecţie, integrată în serviciul Internet fix, ceea ce nu influenţează viteza de acces;
  • servicii profesionale de suport şi îmbunătățire continuă a mecanismelor de detecție și detectare a acestui tip de atacuri;

  • suport individual de asistenţă tehnică.


Orange Moldova CERT

Pentru a spori siguranța utilizatorilor internet, clienți ai serviciilor Internet Fix, Orange a decis crearea unei echipe speciale în cadrul companiei – CERT  (Computer Emergency Response Team). Echipa are ca scop participarea activă în comunitatea internațională de securitate IT și implementarea sistemelor de detecție a amenințărilor cibernetice, care vizează sau țintesc clienții companiei. Prin intermediul portalului clienții pot afla în cel mai scurt timp, gratuit, despre amenințările majore, care prezintă un risc sporit pentru sistemele IT ale lor.

De asemenea, se pot abona pentru notificările pro-active privind alertele de securitate informațională, pot transmite spre analiză cazurile suspecte sau pot găsi informaţii despre serviciile și soluțiile avansate pentru protecţia cibernetică.