Business Internet Security

Business Internet Security - serviciul care protejează informațiile transmise pe internet, datele şi echipamentele companiei împotriva atacurilor cibernetice.

Cum funcţionează Business Internet Security

Business Internet Security

Toate elementele necesare configurării serviciului Business Internet Security, precum și capacitățile de procesare sunt găzduite în cloud-ul Orange. Astfel, dispui de un sistem complet de securizare a conexiunilor Internet fără a mai investi în echipamente fizice.

Business Internet Security de la Orange este singurul serviciu care îți oferă, într-un mod simplu și eficient:

  • Posibilitatea de a bloca sau de a limita anumite tipuri de conținut pe Internet, pentru a evita probleme legale și de securitate sau pentru a crește productivitatea angajaților
  • Un sistem complex de detecție, raportare și prevenire a atacurilor informatice, virușilor și altor amenințări
  • Management complet al politicii de control și securitate sau externalizarea monitorizării și optimizării continue către specialiștii noștri în securitate
  • Consultanță în stabilirea unei politici de control și securitate a datelor tranzitate către și dinspre Internet
  • Rapoarte cu privire la tipul de trafic web efectuat: cele mai folosite aplicații, cele mai frecvente destinații, conținutul care consumă cel mai mult trafic

Soluția Business Internet Security de la Orange Moldova funcționează 24/7, protejându-te împotriva majorității tipurilor de atacuri cibernetice, indiferent de caracteristicile şi volumul acestora.

Funcții

Conectare şi rutare
Control
Securitate

Abonamentele
Business Internet Security

Basic 1800 lei/lună Standart 3400 lei/lună
Firewall la nivel de IP public, 100 Mbps
Firewall la nivel de IP privat și NAT centralizat
Filtrare APN privat
Server VPN IPSec pentru angajați
Server VPN IPSec pentru site-uri
Load balancer + 950 lei/lună   (opţional)
Filtrare web
Controlul aplicațiilor și al conținutului transferat
Raport lunar de securitate
Interfață proprie pentru monitorizare și control
Anti-virus și anti-botnet + 650 lei/lună   (opţional)
Protecție la intruziuni + 650 lei/lună   (opţional)
Inspecție trafic criptat (DPI) + 9400 lei/lună   (opţional)
Basic 1800 lei/lună
Firewall la nivel de IP public, 100 Mbps
Filtrare web
Controlul aplicațiilor și al conținutului transferat
Raport lunar de securitate
(Opţional) Anti-virus și anti-botnet
(Opţional) Protecție la intruziuni
Standart 3400 lei/lună
Firewall la nivel de IP public, 100 Mbps
Firewall la nivel de IP privat și NAT centralizat
Filtrare APN privat
Server VPN IPSec pentru angajați
Server VPN IPSec pentru site-uri
Filtrare web
Controlul aplicațiilor și al conținutului transferat
Raport lunar de securitate
Interfață proprie pentru monitorizare și control
Anti-virus și anti-botnet
Protecție la intruziuni
(Opţional) Load balancer
(Opţional) Inspecție trafic criptat (DPI)
În caz de necesitate, clientul poate solicita servicii adiţionale. Pentru abonamentul Basic, protecţia traficului va fi aplicată doar pentru resursele externe.

Beneficiile clientului

  • 1

    Actualizare permanentă

    Beneficiezi automat de cele mai recente îmbunătățiri tehnologice, fără a achiziționa echipamente noi, licențe și servicii.

  • 2

    Serviciu complet și unitar

    Ai acces integrat la politicile de securitate și antivirus, precum și la diverse rapoarte. Poți controla aplicațiile utilizate de angajați și vizitatori, poți asigura prevenția intruziunilor.

  • 3

    Putere masivă de procesare

    Ai la dispoziție resurse practic nelimitate de filtrare, la un preț ce reprezintă doar un mic procent din costul unei soluții similare, bazate pe echipamente fizice. De asemenea, nu trebuie să cumperi echipamente noi atunci când crește numărul de angajați sau traficul de Internet.

  • 4

    Ușurință în activare și utilizare

    Nu trebuie să instalezi echipamente noi sau aplicații pe dispozitivele angajaților. Activarea soluției se face în câteva zile. În plus, beneficiezi de suportul unor specialiști în securitate pentru definirea regulilor potrivite companiei tale.

  • 5

    Performanță prin analiza traficului

    Beneficiezi de actualizări făcute într-un centru performant de analiză a securității, adaptat amenințărilor și problemelor de securitate cibernetică.

  • 6

    Consultanță inclusă

    Specialiștii noștri în securitate vor adapta arhitectura pentru nevoile companiei tale. Iar dacă dorești, poți solicita ca specialiștii noștri să se ocupe și de optimizarea în timp a soluției, ca să nu fii nevoit să-ți pregătești propriii angajați în domeniul securității cibernetice.

Comandă serviciul

  • Nume client
  • Telefon de contact
  • Tipul Abonamentului
  • Persoana de contact
  • Email de contact

Recomandat împreună cu:

Internet prin Fibră
Data Transport
CERT Pro

Întrebări frecvente

Ce este "Business Internet Security"?

Business Internet Security este un serviciu dedicat, în primul rând, utilizatorilor din mediul de afaceri, care doresc să-şi protejeze reţeaua internă de pericolele asociate accesului la Internet, într-un mod centralizat, personalizat şi flexibil.

Câteva avantaje care recomandă serviciul:

  • - Economii de capital (nu se mai investeşte în echipamente de tip Firewall, în reînnoirea periodică a licenţelor) şi operaţionale (scade necesarul de servicii de suport tehnic şi personal specializat).
  • - Poate fi oricând aplicat ca opţiune suplimentară a unui serviciu normal de acces la Internet.
  • - Poate integra accesul securizat la resursele reţelei interne, din reţele mobile (folosind smartphone-uri, laptop-uri, tablete, modeme GSM).
  • - Poate acoperi topologii şi cazuri complexe, asigurând un raport optim performanţă/preţ.
  • - Oferă consultanţă pentru configurarea protecţiei diverselor resurse şi aplicaţii ale clientului.
  • - Este un serviciu avansat, non-stop, flexibil, proactiv, care se adaptează permanent şi rapid contextului global al securităţii reţelelor de comunicaţii.

Business Internet Security vă poate ajuta să reduceţi la minimum riscurile, dar, pentru că nu există un sistem de securitate impenetrabil, nu uitaţi totuşi că serviciul nu poate garanta o protecţie infailibilă, mai ales în condiţiile în care în fiecare zi apar noi şi noi ameninţări cibernetice.

Care sunt obiectivele serviciului?

- Controlul în detaliu al comunicaţiei dintre resursele propriei reţele: utilizatori locali autentificaţi, utilizatori externi autentificaţi, sedii cu reţelele aferente, subreţele, staţii de lucru (eventual identificate ca hardware) şi orice tip de echipament de reţea (inclusiv cele conectate prin Wi-Fi sau GSM), servere, aplicaţii, protocoale etc.

- Protecţia resurselor reţelei şi limitarea riscurilor de securitate prin

  • - Controlul accesului şi a traficului nesolicitat dinspre Internet spre reţeaua internă.
  • - Monitorizarea şi eventual blocarea accesului din reţeaua internă către site-uri periculoase sau având conţinut interzis (Filtrare web).
  • - Monitorizarea, blocarea şi limitarea (sau garantarea) benzii de trecere a anumitor aplicaţii (Controlul aplicaţiilor şi al conţinutului transferat).
  • - Monitorizarea şi blocarea viruşilor informatici în tranzit prin reţea (Anti-virus şi anti-botnet).
  • - Detecţia şi prevenirea atacurilor intruzive din Internet, care urmăresc exploatarea unor vulnerabilităţi ale sistemelor de operare sau aplicaţiilor pentru a prelua controlul asupra sistemelor atacate (Protecţia împotriva intruziunilor/ Inspecţia trafic criptat).
  • - Realizarea de tunele de comunicaţie criptate, prin Internet, către diverse resurse autentificate ale clientului (Virtual Private Networking – VPN).
  • - Controlul automat al profilelor de securitate şi de acces în reţea în funcţie de identitatea utilizatorilor.

- Informarea periodică şi, în caz de eveniment, asupra parametrilor de trafic şi securitate.

- Reacţia rapidă la modificarea contextului de securitate global, regional sau local, prin analiza continuă a ameninţărilor cibernetice şi generarea de contramăsuri cu aplicare imediată.

- Rezilienţa serviciului, în funcţie de soluţia aleasă de către client.

- Performanţe înalte, siguranţă, flexibilitate, profesionalism.

Cum sunt realizate aceste obiective?

Infrastructura dedicată implementării Business Internet Security este bazată pe soluţii de ultimă generaţie, în continuă dezvoltare, capabile să satisfacă exigenţele actuale şi viitoare de performanţă şi securitate ale clienţilor.

Topologii

În cazul unor cerinţe standard, se poate utiliza soluţia centralizată: traficul fiecărui client este prelucrat, perfect izolat de traficul celorlalţi clienţi, de către o resursă virtualizată, configurată pe platforma centrală instalată în reţeaua Orange. Soluţia are redundanţa asigurată prin dublarea capacităţii de procesare instalată în oraşe diferite.

Pot fi realizate şi proiecte cu topologii complexe (sediul central, sedii regionale de concentrare a traficului, centru de protecţie în caz de dezastru, spațiu de stocare, schimb de provideri, agenţii, filiale, acces prin furnizori multipli, acces centralizat la Internet prin sediul central, utilizatori mobili, VPN criptat etc.).

Funcţii suplimentare

În anumite condiţii, putem gestiona adresele dumneavoastră private prin serviciul DHCP server.

Dacă este cazul în topologia reţelei dumneavoastră, puteţi defini rute statice specifice, protocoale de rutare dinamică şi rute bazate pe analiza pachetelor (Policy Based Routing).

Dacă doriţi, puteţi limita resursele de bandă consumate de anumite aplicaţii, sau vă puteţi asigura că aplicaţiile critice au bandă rezervată.

Pentru cerinţe despre care nu ştiţi dacă pot fi acoperite prin Business Internet Security sau nu, vă rugăm să ne întrebaţi dacă vă putem ajuta.

Descrierea abonamentului BASIC

În afară de funcţiile de control al accesului, în funcţie de elementul de reţea din LAN (standard pentru orice firewall), aveţi posibilitatea de a interzice anumite categorii de destinaţii din Internet (Filtrare web) şi de a interzice sau prioritiza anumite aplicaţii (Controlul aplicaţiilor şi conţinutului transferat). Este inclusă o reconfigurare lunară, la cerere, a profilelor de securitate. Capacitatea maximă de prelucrare a traficului (în varianta centralizată) este de 100 Mbps. Clienţii BASIC sunt deserviţi exclusiv de platforma centralizată.

Funcţiile care nu fac parte din pachetul unei categorii pot fi accesate individual.

Descrierea abonamentului STANDARD

În plus faţă de contul BASIC, aveţi acces la un portal de configurare şi monitorizare a serviciului. De asemenea, puteţi bloca şi monitoriza viruşi informatici (Anti-virus şi anti-botnet). Sunt incluse cinci reconfigurări lunare, operate la cererea clientului. Capacitatea maximă de prelucrare a traficului (în varianta centralizată) este de 100 Mbps. Sunt posibile topologii cu sedii multiple şi echipamente dedicate.

Funcţiile care nu fac parte din pachetul unei categorii pot fi accesate individual.

Descrierea performanţei unei conexiuni securizate prin serviciul Business Internet Security

Este important să înţelegeţi că performanţa aparentă a unei conexiuni securizate prin serviciul Business Internet Security nu poate fi aceeaşi cu a unui serviciu normal de acces la Internet şi depinde de tipul de trafic prelucrat şi de protecţiile activate.

Anumite prelucrări au un impact mai mare asupra performanţei. De exemplu, detectarea şi blocarea viruşilor informatici necesită prelucrarea unui volum important de date şi are un efect sesizabil de către utilizatori. Cu cât procentul de fişiere care trebuie analizate şi blocate (deoarece conţin viruşi) este mai mare în traficul total, cu atât impactul asupra traficului permis va fi mai important. Totuşi, un test realizat cu trafic „curat” va demonstra că întreaga capacitate a conexiunii poate fi atinsă.

Soluţia tehnică utilizată în serviciul Business Internet Security introduce o latenţă minimă, deoarece prelucrarea traficului se face de către procesoare hardware specializate ori de câte ori este posibil.

Am o problemă! Cum o rezolv?

Nu ştiu ce să aleg...

Nu-i nimic, contactaţi un reprezentant de vânzări Orange Moldova. Veţi primi toate explicaţiile şi sfaturile necesare ca să înţelegeţi oferta Business Internet Security şi să alegeţi opţiunea cea mai potrivită în cazul dumneavoastră.

Am decis, dar...

Aţi ales deja un pachet Business Internet Security? Totuşi, este bine să verificaţi împreună cu un reprezentant al Orange Moldova dacă cerinţele dumneavoastră se încadrează 100% în specificaţiile pachetului respectiv şi dacă aveţi nevoie de servicii opţionale suplimentare.

Ceva nu merge!

Aţi devenit client al serviciului Business Internet Security, dar la un moment dat aveţi o problemă tehnică. Nu vă faceți griji, puteţi oricând să contactaţi Orange Moldova şi să ne explicaţi, calm şi cu lux de amănunte, ce se întâmplă. Vom analiza, vom reveni eventual să vă cerem informaţii suplimentare sau acţiuni specifice în reţea şi vom rezolva problema sau vă vom spune de unde provine şi cum aţi putea s-o rezolvaţi.

Vreau o schimbare!

...poate că aţi uitat să definiţi toate regulile necesare pentru ca totul să funcţioneze în reţeaua dumneavoastră? A intervenit ceva în reţea şi aveţi nevoie să transpuneţi schimbarea în configuraţia serviciului? Nici o problemă, contactaţi-ne şi faceţi o cerere de modificare a configuraţiei. În funcţie de categoria căreia îi aparţineţi, aveţi dreptul la un anumit număr de reconfigurări gratuite lunar.

Unde găsesc mai multe detalii despre aceste servicii

Pentru mai multe informații, contactaţi Reprezentantul Vânzări Orange sau apelaţi 700 / 022977700

Am nevoie de asistenţă

Ne puteţi contacta între orele 8:00 – 22:00 la 700 sau 022977700, puteţi să ne scrieţi la adresa corporate@orange.md