Despre CERT

Despre CERT

CERT.orange.md  (Computer Emergency Response Team) este o unitate specializată în cadrul Orange Moldova, responsabilă pentru securitatea informațională a companiei și siguranța utilizatorilor ce folosesc serviciile Internet ale companiei.

Misiunea CERT.orange.md 

Orange Moldova CERT se angajează să sporească securitatea informațională a clienților care au Internet de la Orange. 

Orange Moldova CERT participă activ în comunitatea internațională de securitate cibernetică și monitorizează evoluția amenințărilor de securitate, asigurând ca sistemele de protecție proprii sunt capabile să detecteze amenințările ce vizează securitatea sistemelor IT ale clienților Orange Moldova. Astfel, cert.orange.md va informa prompt toți clienții despre amenințările majore și riscurile ce le poartă acestea. 

Scopul activității noastre

    • Să contribuim la informarea și avertizarea clienților despre vulnerabilitățile și amenințările cibernetice care pot afecta sistemele și echipamentele IT.

    • Să sporim gradul de pregătire și protecție al clienților împotriva  amenințărilor cibernetice, care va permite minimizarea daunelor provocate de eventualele incidentele de securitate.


CERT Orange Moldova nu pretinde și nu garantează că utilizarea practicilor de securitate recomandate va oferi 100% protecție împotriva amenințărilor de securitate. Eficacitatea măsurilor propuse este dependentă de gradul de securizare al întreg mediului IT al clientului. Pentru a asigura un nivel sporit de protecţie al ecosistemului IT, propunem clienţilor noştri contractarea serviciilor avansate de cybersecurity disponibile pe cert.orange.md.